Tanzania

Al meer dan 20 jaar heeft onze school een zusterschool in Tanzania. Deze school heet Ishinde primary school en staat in het district Same. 
Wat met 2 lokaaltjes begon is mede door onze steun uitgegroeid tot een mooie grote school met ondertussen ook een kleuterschool waar meer dan 400 kinderen onderwijs krijgen. Iets wat niet voor ieder kind gewoon is in Tanzania, maar wel ontzettend belangrijk.

Ieder jaar maken we iets leuks voor de kinderen daar en in de Afrikaweek proberen we wat geld in te zamelen. Zo kunnen er weer nieuwe materialen gekocht worden of kunnen reparaties aan het gebouw uitgevoerd worden.
Onze kinderen leren op deze manier wat over te hebben voor een andere en in contact te komen met de kinderen daar. Ook leren ze wat over de leefomstandigheden en cultuur van Tanzania. 

We zetten een grote actie op als er een onderwijsreis naar Tanzania gaat; dan gaat er een aantal leerkrachten van de Alm naar onze school in Tanzania met het opgebrachte geld om samen met de directeur van de Ishinde school schoolmaterialen te gaan kopen! En natuurlijk om de mooie tekeningen en brieven te brengen.

Alles gaat in overleg met de contactpersonen van de werkgroep: Stedenband Tilburg Same.
Als u meer wilt weten over deze vriendschapsband vraag het aan juf Anke of juf Katrien!